Misschien heb je er al eens van gehoord: De Parade. De Parade is een rondreizend theaterfestival waar voor zowel jong als oud veel te beleven valt. Het is zelfs het enige rondreizende theaterfestival van de wereld! Of je nou echt een theaterliefhebber bent, of gewoon graag onder de mensen, bij de Parade sla je de plank in ieder geval niet mis. Vandaar dat de Parade een echte bezoektip is!

Wat is de Parade?

De Parade is een rondreizend theaterfestival dat plaatsvindt in de stadsparken van verschillende steden. Deze steden zijn Eindhoven, Den Haag, Utrecht en Amsterdam.

De afgelopen weken heeft de Parade al in Eindhoven en Den Haag gestaan, wat betekent dat je nog een bezoekje kunt brengen in Utrecht en Amsterdam. Tot 7 augustus staat de Parade in het Moreelsepark in Utrecht, en van 12 tot en met 28 augustus kun je de Parade bezoeken in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam.

Op de Parade spelen zo’n 80 theater-, dans-, mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in de theatertenten. Merendeel van de voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien. Iedere dag staan er verschillende voorstellingen op de planken. Deze voorstellingen duren gemiddeld zo’n 30 minuten, waardoor je makkelijk twee, drie of zelfs vier voorstellingen kan zien op een avond. Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops. Iedere avond spelen er live-bands die gratis toegankelijk zijn. Voorstellings- en toegang terreinkaartjes koop je online of op de Parade.

Enthousiast geworden?

De toegangskaarten voor de Parade zijn betaalbaar en worden per voorstelling verkocht. Je moet wel voor de toegang tot het festivalterrein apart betalen. Alleen het eerste uur is de toegang tot het terrein gratis. Voorstellingskaarten en terreinkaarten zijn online of op het terrein zelf te koop. 

De kaarten kun je kopen via https://deparade.nl 

Enthousiast geworden over deze bezoektip? Maak een activiteit aan in de Klup app en bezoek de Parade met andere kluppers!