Het strand, een plek om even lekker tot rust te komen. Iedereen geniet hier in de zomer van de fijne temperaturen en het verkoelende water. Nederland kent verschillende stranden. Zo veel dat je misschien niet meer weet welke je wil gaan bezoeken. In deze blog vind je een aantal stranden die zeker de moeite waard zijn om heen te gaan!

De mooiste stranden van Nederland

Egmond aan Zee

Grenzend aan het Noord-Hollands Duingebied is dit dé badplaats voor mensen die ook houden van een actieve middag. Je kunt hier namelijk naast het aanbidden van de zon en het genieten van de zee ook heerlijke wandel en fietstochten maken. Ook vind je hier een van de oudste nog actieve vuurtorens van Nederland. In het centrum van Egmond tref je historische vissershuisjes en winkeltjes. Ook zijn er veel eetgelegenheden te vinden.

Noordwijk

De bestemming voor een dagje aan de Hollandse kust. Je vindt hier een breed zandstrand. Noordwijk is een levendig stadje waar veel te beleven is. Het heeft voor iedereen wat te bieden. Ben je een echte waaghals? Probeer dan eens Powerkite.

scheveningen Nederland

Scheveningen

Een van de bekendere badplaatsen, Scheveningen. Met een levendige boulevard met leuke strandtentjes en restaurants hoef je je hier niet te vervelen. Je hoeft niet bang te zijn dat je geen plekje vindt op drukke dagen, het strand is namelijk erg lang. Loop dus net dat stukje verder voor een ideale plek.

Kijkduin

Ben je opzoek naar een rustig strand? Dan ben je hier aan het juiste adres. Het strand is namelijk super rustig, wel zijn er veel leuke strandtentjes te vinden. Ook is er achter het strand een prachtig stuk duingebied te vinden.

Zandvoort

Deze plaats is onlosmakelijk verbonden met het strand, de duinen en de Noordzee. Ook vind je hier het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en de Amsterdamse Waterleidingduinen. Hier kun je net als in Egmond prachtige wandel en fietstochten maken. Ook is er een ruime keuze aan strandtentjes te vinden. Kan jij een keuze maken?

Domburg

In Zeeland vind je het plaatsje Domburg, met een fantastisch mooi en breed zandstrand. Domburg is de oudste badplaats van Zeeland, en het geeft je een echt vakantiegevoel. Ook heeft het dorpje een rijke historie. Niet alleen kan er dus van het strand genoten worden, maar ook van het knusse dorpje.

domburg nederland

De beste stranden van Nederland

Zoals je kunt lezen zijn er veel leuke badplaatsen in Nederland te vinden met voor iedereen wat wils. En dit zijn ze nog lang niet allemaal! Hou je van een rustige dag aan het strand? Of maak je liever een wandeling? Het maakt niet uit, de Nederlandse kustplaatsen hebben van alles te bieden. Met wie ga jij op zoek naar verkoeling? Maak een activiteit aan in de Klup-app en maak er een leuke dag van.

Andere activiteiten om in de zomer te ondernemen

Niet alleen het strand is een fijne plek om heen te gaan in de zomer. Je kunt bijvoorbeeld ook gaan picknicken, een attractiepark bezoeken of een wandeling maken. Ben je op zoek naar inspiratie voor activiteiten die je in de zomer kunt doen? Kijk dan in de blog met tips voor de zomer van 2022!