Van 4 tot en met 10 april was de museumweek. Mocht je deze gemist hebben en als nog op zoek zijn naar een tof museum om te bezoeken? Lees dan vooral verder in deze blog. Je vindt hier allerlei verschillende musea, met voor ieder wat wils!

Forum – Groningen

Game On! Experience 50 years of videogames 🕹

In het Forum in Groningen is dé grootste interactieve tentoonstelling over videogames te vinden. Deze tentoonstelling trok wereldwijd al miljoenen bezoekers van alle leeftijden, dit is dus echt een top tentoonstelling om samen met een groepje kluppers te bezoeken! 🎮

Je kunt hier niet alleen kijken, maar ook zelf spelen. Er zijn wel 120 arcadekasten te vinden!! 

Wees er snel bij, want tickets gaan snel. Deze tentoonstelling is nog tot en met 6 juni 2022 te bezoeken.

Bezoek de website van Forum

 

Internationaal Klompenmuseum – Drenthe

HOUT couture

Bij het Franse woord haute couture denk je misschien niet meteen aan klompen, maar eerder aan dure kleding van exclusieve materialen. Maar schoenen mogen natuurlijk niet ontbreken!

In het Internationaal Klompenmuseum vind je een collectie van om en nabij de 2.900 paar ‘klompen’ uit maar liefst 43 landen!! Dit is de grootste klompencollectie van de wereld. Er wordt gezegd dat je na een bezoekje aan dit museum alleen nog maar klompen wilt dragen, en geen hippe sneakers of hoge hakken meer 😉

Deze tentoonstelling is nog tot en met 31 oktober 2022 te bezoeken.

Ga voor HOUT couture

Philips Museum – Eindhoven

Eyecatchers

Het Philips Museum in Eindhoven heeft een expositie samengesteld over de hoogtijdagen van de grafische kunst. Je vindt er een tentoonstelling van vele bijzondere reclameontwerpen van bekende kunstenaars en ontwerpers.

Wat gaaf is aan deze expositie is dat er enkele oorspronkelijke ontwerpen in plakkaatverf te zien zijn, naast het uiteindelijke drukwerk ervan. Een unieke kans dus! Bezoek deze tentoonstelling tot en met 29 oktober 2022.

Lees hier meer

Het Nationaal Jenevermuseum – Schiedam

Brandmerk! Brandijzers uit 100 jaar jeneverindustrie

Een groot aantal unieke brandijzers worden hier tentoongesteld. Deze worden gebruikt op kisten waar jenever in wordt vervoert om zichzelf te onderscheiden van anderen.

Na afloop kun je daar wel een goed flesje jenever scoren als je dat zou willen! Deze tentoonstelling is tot en met 4 juni 2022 te bezoeken.

Klik hier voor meer informatie

Bezoek een museum

Dit is maar een greep uit de tentoonstellingen in musea die in Nederland te vinden zijn. Neem eens een keer een kijkje op de website van MuseumTijdschrift voor nog meer toffe exposities! Maak een activiteit aan in de Klup-app met het museum dat je wilt bezoeken, en ga er met een leuke groep kluppers op uit!