Deze bergwandeling bij Rhenen verdient terecht het predikaat “Wandeling van de maand”. Wat een leuke tocht door een afwisselend landschap met ongekend mooie uitzichten. Zoek je een wandeling met ultieme variatie en beklimmingen schrikken je niet af? Dan is deze bergwandeling bij Rhenen de wandeling die je beslist moet maken!

De Nederrijn

De wandeling start op het stationsplein in Rhenen. Maar al snel laat je bebouwing achter je en loop je richting de Nederrijn. Iets verderop verandert het landschap. Van groene weilanden gaat de route verder door de ruige natuur, over smalle paadjes naar de rivier.

De Blauwe Kamer

Niet veel later bereik je het volgende hoogtepunt: het natuurgebied de Blauwe Kamer. De uiterwaarden trekken bijzondere flora en fauna aan. Als je geluk hebt, zie je bevers, lepelaars, zilverreigers en zelfs een visarend. De ruïne van de steenfabriek is nu een schuilplaats voor konikpaarden, grootoorvleermuizen en wilde bijen.

Rhenen

Beklimming van de Grebbeberg

Vanaf de Blauwe Kamer voert de route via een lange trap naar de heuveltop van de Grebbeberg. Een kronkelpad tussen de eiken en de varens brengt je bij een magnifiek uitzicht punt. Vanaf hier heb je een geweldig zicht op het natuurgebied de Blauwe Kamer. Iets verderop is een kijkplatform. Ook daar is het panorama op het landschap ronduit spectaculair. 

Maar ook als je dieper het bos intrekt, levert iedere bocht weer nieuwe fotogenieke beelden op. Uiteindelijk leidt dit pad zigzaggend naar het monument van het Militair Ereveld. Het is de laatste rustplaats van veel Nederlandse soldaten die in mei 1940 sneuvelden bij de slag om de Grebbeberg.

Uitzicht vanaf de Laarsenberg

Vanaf de begraafplaats gaat de route verder door het bos. Bij de bosrand geniet je van een fraai uitzicht op de Gelderse Vallei. Je staat nu op de Laarsenberg. Het zicht op de lager gelegen boerderijen, maïsvelden, graanakkers en groene graften doet bijna Zuid-Limburgs aan.

Oog in oog met de beren

Wie weet sta je bij deze wandeling wel oog in oog met een bruine beer. Maar wees niet bezorgd: er staat een sterk hek tussen. Je staat aan de achterzijde van het Berenbos van het Ouwehands Dierenpark. De dierentuin werd vooral bekend door de komst van twee reuzenpanda’s in 2017.

Uitzicht op Rhenen

Het laatste stuk voert door een afwisselend bos met kronkelige kleine bomen. Vanaf de open plek heb je een prachtig uitzicht op Rhenen. De grote blikvanger is de kerktoren van de Cunerakerk. Daarna is het nog een klein eindje terug naar het station. En dan zul jij ook beamen: “wat is dit een prachtige wandeling geweest!”

Rhenen

Zelf deze wandeling lopen

Alle praktische informatie lees je in de blog van grijsopreis.nl over deze bergwandeling bij Rhenen. Zoals de lengte, routebeschrijving, bereikbaarheid en horecagelegenheden onderweg.

Meer fraaie wandelingen maken

Op grijsopreis.nl vind je de mooiste wandelingen in eigen land en over de grens. Maar ook stedentrips naar bekende en onbekende steden. Reisinformatie over en inspiratie voor uitjes in Nederland tot de mooiste bestemmingen in het buitenland, je vindt het hier allemaal.

Zet een wandeling bij Rhenen in de Klup-app!

Ga samen met een groepje op ontdekkingstocht! Maak een wandeling en geniet van elkaar en de natuur. Ben jij klaar om op pad te gaan? Maak dan een activiteit aan in de Klup-app.