Er zijn talloze opties voor uitjes: creatieve, ontspannende, gezellige en ook avontuurlijke. Ook zijn er veel activiteiten die je kan ondernemen onder het gezelschap van dieren! Dus mocht je een echte dierenvriend zijn en opzoek zijn naar iets origineels en gezelligs? Dan vind je hier een aantal voorbeelden van beestachtig leuke activiteiten! 😸

Yoga met geiten 🐑

Yoga tussen de geitjes is ontzettend gezellig, grappig en ook nog eens ontspannend! In het Amsterdamse Bos kun je daadwerkelijk yoga beoefenen tussen de geiten. Wanneer je contact maakt met de schattige kleine geitjes maak je een knuffel- en verbindingshormoon aan dat je helemaal ontspannen maakt. Zeg nou zelf, dit ziet er toch ongelooflijk gezellig, ontspannend maar vooral ook lachwekkend uit?

Meer informatie over yoga tussen de geitjes? Ga naar http://www.geitenyoga.nl

Zeehonden uitzetten in zee 

Neem een kijkje in het grootste gespecialiseerde zeehondenziekenhuis van Europa! Pieterburen ligt in het noorden van Groningen en er is genoeg te bekijken en te doen. Zo kun je helpen bij het vrijlaten van zeehonden, meegaan met waddentochten, helpen bij de Waddenzee clean-up en bijvoorbeeld een dagje meewerken.

Meer weten over het zeehondencentrum of je bezoek plannen? Ga naar https://www.zeehondencentrum.nl

Koffiedrinken met katten 🐱

Knuffelen met katten terwijl je kunt genieten van koffietjes, taarten en andere zoetigheid en lunch, wat wil je nog meer? Kopjes is het eerste kattencafé van Nederland! Er wonen ondertussen zeven katten die met veel liefde zijn geselecteerd door twee Amsterdamse asielen. Klinkt gezellig toch? Kattencafé Kopjes vind je in de Baarsjes in Amsterdam, maar ook in de rest van het land kun je de leukste kattencafés vinden!

Lees hier over de kattencafés in heel Nederland: https://www.saarmagazine.nl/koffie-drinken-en-katten-knuffelen-8-kattencafes-in-nederland-waar-je-nu-naartoe-wilt/

Roofvogel workshop 

Al eens gehoord van een valkenier? Een valkenier is iemand die voor zijn beroep of uit liefhebberij met een valk jaagt. Begin de workshop met uitleg over de valkerij, uilen, de voeding, het trainen en het werken met deze roofvogels.

Op het veld kun je hierna zelf met de roofvogels en uiten gaan vliegen! Je gaat echt zelf met een valkenierstas met vlees erin het veld op en je bepaalt zelf waar en wanneer je de roofvogels naar de handschoen roept. Een hele spannende workshop, maar absoluut ook een hele gave!

Meer lezen over deze workshop? Kijk op https://www.valkeniershof.nl

Overnachten tussen de koeien 

Overnachten tussen de koeien, hoe cool klinkt dat! Het leukste is nog, je hoeft niet in de stal te slapen, je slaapt namelijk heuse grondulows. Deze zijn ontzettend luxe, maar schrik er niet van als er ineens een koe op het dak staat, of in je voortuin. Bij het verblijf op de boerderij krijg je als kers op de taart ook nog eens je ‘eigen’ koe. Spot deze vanuit je verblijf en help de boer met het verzorgen van je eigen en de andere koeien!

Dichtbij Deventer, in Heeten, vind je deze unieke accommodaties. Je hebt er verschillende groepsruimtes, van 6 tot 12 personen, maar ook voor grotere groepen van 25 tot 60 personen!

Meer lezen over dit unieke logeerconcept? Kijk dan op www.koeindekost.nl 

Wandelen met alpaca’s 

Zo nieuw is het concept niet meer, maar leuk is het nog wel! Wandelen met prachtige, zachte en vriendelijke dieren, namelijk met alpaca’s. Tijdens een wandeling met deze zachte dieren staat het welzijn van de alpaca’s voorop, hierom krijg je van tevoren uitleg van een professional, zodat het wandelen voor iedereen leuk is. Geniet van een mooie wandeling met fantastisch gezelschap!

Kijk op https://www.wandel.nl/routes/hier-moet-je-zijn-voor-een-alpacawandeling/ voor de verschillende boerderijen waar het wandelen met alpaca’s mogelijk is!

 

Dit is maar een greep uit alle ontzettend beestachtig leuke activiteiten die er in Nederland te doen zijn. Hopelijk hebben deze uitjes je inspiratie gegeven! Zin om een activiteit te ondernemen? Ga naar de Klup app en plan een activiteit in!