Wat kun je allemaal doen wanneer het lekker weer is? Juist ja, tijd om de picknickmand in te pakken met de lekkerste snacks en drankjes en op pad gaan om te picknicken! In deze blog vind je een overzicht van een aantal van de leukste picknickplekken in Nederland! Veel leesplezier, wij zijn erg benieuwd naar waar jij de volgende keer je kleedje neerlegt!

Ackerdijkse plassen 

De Ackersijkse plassen liggen vlakbij Rotterdam, maar je weet hier echt aan de drukte van de stad te ontsnappen. Het natuurgebied biedt ruimte aan heel veel bijzondere vogels, het is namelijk een belangrijk vogelgebied in Nederland. Je kunt hier fietsen, wandelen, maar ook op de mooiste plekjes picknicken! Het is het absoluut waard om hier eens langs te gaan.

Eiland van Brienenoord 

Onder de Van Brienenoordburg ligt een prachtig natuurgebied. Je vindt er allerlei soorten vogels, vlinders en planten, en je kunt er misschien wel een aantal wilde dieren zien, zoals Schotse Hooglanders. Je kunt zelf een kleedje meenemen om op te zitten, maar er staan ook heel wat pickpicktafels! Een supermooie plek om te genieten van de prachtige omgeving en al het lekkers in je picknickmand, het past zeker in het lijstje met leukste picknickplekken.

Dakpark in Rotterdam 

Ja, dit park ligt echt op een dak, het is zelfs het grootste dakpark van heel Europa! Het is een groene oase in een stedelijke omgeving. Er is volop plek voor sport en spel en in dit park mag je naast picknicken ook nog eens barbecueën. Ook heb je er nog een Buurttuin met onder andere schapen, kippen en moestuinen. Een heerlijke plek dus voor een uitgebreide picknick!

Strand van Ouddorp 

Al eens op het strand van Ouddorp in Zeeland gelegen? Dit strand behoort tot de mooiste stranden van Nederland, genoeg reden dus om eens langs te gaan. Het strand is erg groot, dus je zal niet hutjemutje op andere bezoekers zitten en daarnaast is het de perfecte plek om in het zonnetje te liggen, of om watersporten te beoefenen. De ideale locatie om heerlijk te genieten. 

Biesbosch  

Eén van de allerleukste dingen die je in het zuiden van ons mooie land kunt doen, is het bezoeken van de Biesbosch. De Biesbosch is een schitterend natuurgebied dat je vanuit een kano perfect kunt ontdekken. Je hebt er bijzondere oevers, het landschap doet soms zelfs denken aan de jungle! Op verschillende plekken zijn mooie plekjes gereserveerd om je picknickmand uit de pakken en te genieten van een heerlijke picknick in de buitenlucht!

De Paleistuin   

Zin in een chique picknick? Dit kan in de paleistuin in Den Haag. Het is voor velen nog onbekend, maar het park dat zich verschuilt tussen Paleis Noordeinde, de Koninklijke Stallen en het Koninklijk Archief is open om bezocht te worden door publiek. Stal je eten uit op een kleedje rondom de grote vijvers en de prachtige oude bomen die hier bevinden. Een hele leuke en originele plek om eens te bezoeken! 

Montferland

Montferland is een gemeente in het oosten van Gelderland, en het is een prachtige plek voor een picknick. Je kunt er op een kleedje of op een bankje zitten tussen de druivenstokken, en je kunt zelfs een goedgevulde picknickmand halen bij het wijnhuis zelf. Je kunt er zelfs overnachten, mocht je je picknick willen uitbreiden. Het is een ontzettend mooie plek om te genieten, zeker het bezoeken waard!

Er zijn natuurlijk nog talloze andere mooie plekken om je kleedje uit te strijken en om neer te ploffen om te genieten van een gezellige, lekkere picknick. Vind bijvoorbeeld meer inspiratie op https://www.wandel.nl/routes/de-mooiste-picknickplekken-van-nederland/

Wat zijn de meest bijzondere en leukste picknickplekken die jij hebt bezocht?