Heb je nog geen plannen voor Hemelvaartsdag? Geen zorgen! Morgen is het zover, maar het is nog niet te laat om iets leuks te regelen. In het hele land worden tal van gezellige evenementen en activiteiten georganiseerd. Van festivals tot jaarmarkten, er is voor ieder wat wils tijdens deze feestdag. In deze blogpost delen we 9 last-minute activiteiten voor Hemelvaart. Laat je inspireren om samen met andere Kluppers eropuit te gaan!

Hemelvaart activiteiten in Noord-Brabant

Lepeltje Lepeltje in Eindhoven (9 mei – 12 mei)

Op zoek naar een smaakvol avontuur? Kom dan tijdens het Hemelvaartweekend naar het Anne Frankplantsoen in Eindhoven! Proef heerlijke gerechten, dans op live muziek en ontdek marktkramen vol bijzondere vondsten. Het foodfestival is van 9 t/m 12 mei de hele dag geopend en de toegang is gratis. Meer details vind je hier.

Op de T Festival in Bergen op Zoom

Een ander gratis Hemelvaart evenement is het Op de T Festival. Hier kun je volop genieten van geweldige live optredens in allerlei genres, van blues tot reggae en van rap tot rock. De deuren staan wijd open van 13:30 tot 21:30 uur. Meer informatie vind je via deze link.

Breda Jazz Festival (9 mei – 12 mei)

Het Breda Jazz Festival is een echte klassieker in de stad, een traditie die al sinds 1971 mensen samenbrengt. Vier dagen lang geniet je van jazz in het hart van Breda. Met 23 podia en 184 optredens van nationale en internationale artiesten. Van klassieke jazz tot latin en gipsy tot popjazz. Het Jazz Festival is gratis toegankelijk voor alle muziekliefhebbers. Meer informatie vind je via deze link.

Wat te doen met Hemelvaart: Breda Jazz Festival

Hemelvaart activiteiten in Zeeland

GraauwRock festival

Ben je een rockliefhebber? Mis dan zeker niet het GraauwRock festival! Op Hemelvaartsdag komt het kleine dorpje Graauw in Zeeland tot leven met dit spetterende evenement. Met topartiesten zoals Racoon, Wulf en de Handsome Poets. Voor slechts €36,50 geniet je de hele dag van de beste muziek. Meer details over GraauwRock vind je hier.

Axel Oldtimer Festival

Ben je een echte liefhebber van vintage auto’s? Dan mag je het Oldtimer Festival in Axel niet missen! Op Hemelvaartsdag schitteren prachtige oldtimers, sommige zelfs vanaf 1911. Naast auto’s zie je ook vrachtwagens, tractoren, scooters en fietsen. Het festival start om 8:30 uur en de toegang is gratis. Meer details vind je hier.

 

Hemelvaart activiteiten in Zuid-Holland

Festival TREK in Rotterdam (9 mei – 12 mei)

Het Rotterdamse Vroesenpark wordt tijdens het Hemelvaartsweekend omgetoverd tot één groot openluchtrestaurant. Het TREK foodfestival trakteert je op verschillende soorten streetfood, van sushi tot Surinaamse gerechten. Om je dorst te lessen, kun je terecht bij de wijnbar, Biergarten of Bubbles & Sangria bar. De dag wordt dansend afgesloten met de beste funk, soul en dance hits uit de eighties. Festival TREK is vier dagen lang geopend en de toegang is gratis. Kijk hier voor meer informatie.

Goudse Keramiekdagen in Gouda

Of je nu een gepassioneerde verzamelaar, een amateurkunstenaar of gewoon een liefhebber van kunst en cultuur bent, de Goudse Keramiekdagen beloven een onvergetelijke ervaring tijdens Hemelvaart. Ontdek prachtige keramiek in meer dan 100 marktkramen, laat je inspireren door live demonstraties en doe mee aan de keramiekdraaiwedstrijden. Gratis toegang op 9 en 10 mei. Meer informatie via deze link.

Hemelvaart activiteit in Gouda

Andere Hemelvaart uitjes

Bloemetjesmarkt in Leeuwarden

Op Hemelvaartsdag staat Leeuwarden traditiegetrouw in bloei met de Bloemetjesmarkt. Verspreid door de binnenstad vind je honderden kraampjes vol kleurrijke bloemen en planten van alle soorten en maten. Dwaal door de straten van Nieuwestad, Wilhelminaplein, Ruiterskwartier, Wirdumerdijk en Schavernek en laat je betoveren door geuren en kleuren. De markt is op 9 mei de hele dag te bezoeken en de toegang is gratis. Mis deze bloemenzee niet! Via deze link vind je meer informatie.

Rollende Keukens in Amsterdam (8 mei – 12 mei)

Beleef het Weekend van de Rollende Keukens, waar chefs de heerlijkste gerechten serveren. Kies je voor een plantaardige ‘haring’ of die verrukkelijke kimchikroket? Met 100+ foodtrucks uit binnen- en buitenland is er voor elke fijnproever wat wils! Het festival in het levendige Westerpark is het hele Hemelvaartweekend gratis toegankelijk. Dus, wie gaat er een vorkje meeprikken? Meer informatie over Rollende Keukens Festival vind je hier.

Hemelvaart activiteit in Amsterdam
Kortom, er valt tijdens Hemelvaart genoeg te beleven. Dus maak je plannen, nodig je mede-Kluppers uit, en geniet samen van een onvergetelijke Hemelvaartsdag!