Ben je op zoek naar last-minute plannen voor Pinksteren 2024? Dit artikel biedt een overzicht van leuke activiteiten en evenementen door heel Nederland. Van bruisende festivals tot sfeervolle markten, ontdek wat je kunt doen tijdens de Pinksterdagen.

Pinksteren activiteiten in Noord-Holland

Het Amsterdamse Lenteterras (18 mei – 20 mei)

De Kop van Java wordt tijdens Pinksteren omgetoverd tot het grootste Lenteterras van de stad. Hier kun je genieten van heerlijke hapjes, verfrissende drankjes en muziek. Bovendien vind je hier de beste terrassen van Amsterdam! En heb je zin om mee te borrelen? Er zijn nog tickets beschikbaar! Meer informatie over deze activiteit vind je via deze link.

Theaterfestival ‘Yes in my backyard’ in Alkmaar (18 mei – 20 mei)

Gek op theater? Dan is het festival ‘Yes in my backyard’ echt iets voor jou. Het gehele Pinksterweekend geniet je van het beste tentjestheater, live muziek, circus, singersongwriters en voorstellingen voor de hele familie en lekker eten. Het terras kijkt uit over het water en de speciaalbiertjes staan koud. Om toegang tot het terrein te krijgen heb je een bandje nodig, deze prijzen verschillen van €5,00 tot €10,00. Hier vind je het programma en de ticketlink.

Pinksteren activiteiten 2024

Pinksteren activiteiten in Zeeland

Pinkstermarkt op de boulevard van Vlissingen

Traditiegetrouw vindt op Eerste Pinksterdag een grote Pinkstermarkt plaats op de boulevard van Vlissingen! Hier kun je genieten van zo’n 150 kramen met diverse producten zoals kleding, boeken, lederwaren, wenskaarten, sieraden en meer. Het is heerlijk om langs de kraampjes te slenteren en daarna af te sluiten met een drankje op een van de vele terrassen. De markt is open van 10.00 tot 17.00 uur.

Naar de struisvogelboerderij in Sluis! (18 mei – 20 mei)

Als je het leuk vindt om bijzondere activiteiten bij te wonen, dan is dit je kans. Struisvogelboerderij Monnikenwerve gooit met het Pinksterweekend haar deuren open. Drie dagen lang kun je alles leren over maar liefst 150 struisvogels. Van kleine kuikens tot volwassen struisvogels! De vaste gidsen nemen je mee door de boerderij en laten je kennis maken met de wereld van de Struisvogel. En uiteraard, zijn de beesten ook in het echt te bekijken. Hier vind je meer informatie over deze unieke activiteit.

Pinksteren activiteit 2024 Struisvogelboerderij

Andere leuke Pinksteruitjes

Dag van het Kasteel in Apeldoorn (18 mei – 20 mei)

Voor deze activiteit gaan we een stapje terug de geschiedenis in! De Nederlandse Kastelenstichting gooit met Pinksteren ruim 90 poorten en hangbruggen van de mooiste kastelen open voor het publiek. Living statues (uiteraard in harnas en al), valkeniers, ridders en troubadours geven demonstraties van hun kunsten, maar er zullen her en der ook diverse interessante toneelstukken en exposities te zien zijn. Door het hele land zijn diverse kastelen te bezoeken, dus kijk vooral op deze website waar jij in de buurt kan aankloppen!

Breda Bumperkluiven (18 mei – 20 mei)

Er is weer een smakelijk foodfestival gesignaleerd! Hier kun je proeven van wereldse gerechten bij een van de vele foodtrucks, genieten van ijskoude speciaalbiertjes aan de bar en ontdekken van de heerlijke wijnen van Wijnhandel Dames Pellens. Maar dat is nog niet alles: elke dag is er live muziek, variërend van singer-songwriters tot funkbandjes. Het belooft dus niet alleen verrukkelijk, maar ook ontzettend gezellig te worden! Het festival is dagelijks van 12:00 tot 23:00 uur geopend en gratis toegankelijk. Hier vind je alle informatie.

Pinksteren activiteiten Breda Bumperkluiven

Waar wacht je nog op? Ga eropuit en geniet van deze fantastische activiteiten tijdens Pinksteren 2024! We hopen dat dit artikel je heeft geïnspireerd om het meeste uit je lange weekend te halen. ☀️