Wandeling boswachterij Gees

De Boswachterij Gees is een van de stille gebieden in Drenthe. We beginnen onze wandeling door het beekdal van het Geeserdiep. Het Geeserdiep is erg smal en in het beekdal heeft zich een natte moerasvegetatie ontwikkeld met pitrus en veel, hoog riet. Van het stroompje zelf zul je dus niet veel zien. Er hebben zich hier typische moerasvogels gevestigd zoals de roerdomp. Die laat zich niet zo gemakkelijk zien, maar met een beetje geluk kun je er wel eentje horen. Het lage, langgerekte 'hoemp' lijkt op het geluid van een scheepshoorn.
We volgen een onverhard pad langs graslandjes omsloten door houtsingels. Hier wijst een informatiebord naar de plek waarop ooit het mottekasteel Klinkenberg stond. Even daarna stappen we een nat grasland in. Dan gaat de wandeling verder door het bos. Gemengd loofbos, donker naaldbos en lichte berkenbosjes wisselen elkaar af. We komen langs vennetjes. De wandeling eindigen wij met het heidegebied Hoge Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Vrijdag midag borrel in cafe de zaak

21 June 2024 | 17:00 Pottenmark... Geen limiet Evert

Bosch Parade

21 June 2024 | 17:30 Stationspl... 10 plekken beschikbaar Els

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app