Wandeling +/- 10 km

WAT ZIJN DE PLANNEN VANDAAG?

♻️ Verzamelen in hal station

☕ Koffie ( & ?) aan het eind van de
wandeling

Broodtrommel mee

ℹ De route gaat door het Wijkeroogplantsoen, dat deels boven de Velsertunnel ligt. De verlengde Scheybeek stroomt door het Wijkeroogplantsoen naar het Noordzeekanaal, waar het zoete water van de beek het brakke water uit het kanaal ontmoet in een vijver met een bijzonder milieu. Bij de bijzonder fraaie beluchtingstorens van de Velsertunnel heb je een mooi uitzicht over het Noordzeekanaal.
In Velsen-Noord loop je door naoorlogse wijken, aangelegd door de evacués van IJmuiden. Zij moesten verhuizen toen de Duitsers in 1943-1945 de Atlantikwall aanlegden.
De route gaat verder langs 17de-eeuwse landhuizen: Akerendam, Scheybeeck, Beeckzangh en Westerhout. In deze omgeving verbleef en werkte Joost van den Vondel (1587-1679), bijgenaamd 'de Prins der dicht Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Rondje wandelen

16 April 2024 | 05:40 5131 Alphe... 5 plekken beschikbaar Gert-jan

Herhaling Rondje Radio Kootwijk

16 April 2024 | 10:30 Turfbergwe... 18 plekken beschikbaar Eric

12 km strand, duin en bos Wildrijk en Petten

16 April 2024 | 10:45 Zeeweg, 17... Geen limiet Hans S

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app