Van Barok tot Romantiek

In de Baroktijd zijn er zowel orgels als violen, maar geen composities voor deze combinatie geschreven. Pas vanaf de Romantiek schrijven enkele componisten voor orgel en viool. Joseph Rheinberger is één van deze componisten. Hij schreef een Suite (opus 166) en 6 Pieces voor orgel en viool (opus 150). Op het programma van dit concert staat een selectie uit zijn opus 150.

Het concert opent met de virtuoze Chaconne van Vitali. Dit werk is toegeschreven aan de Italiaanse componist Vitali maar dit wordt betwijfeld. Ferdinand David had mogelijk ook de componist kunnen zijn. Deze spannende compositie, van maar liefst ruim 10 minuten, lijkt totaal niet uit de barokperiode te komen vanwege de veelvuldige verwisselingen van de toonsoort.

Quirine en Adriaan zijn ook solistisch te beluisteren. Als vioolsolo heeft Quirine gekozen voor Fantasie I van Telemann. Telemanns Fantasia’s omvatten allerlei invloeden en hij maakt allerlei Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Woordenboekspel

31 March 2023 | 19:30 tot 31 March 2023 | 23:30 Van Leeuwe... 5 plekken beschikbaar Tom

De Potvis (Nieuw Capels toneel)

31 March 2023 | 20:00 tot 31 March 2023 | 22:30 Capelseweg... 5 plekken beschikbaar Marjanne

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app