Uurtje Kunst: Vriendschap & Expressionisme

Kunstkenner en cultuurhistoricus Hoo Man Chan geeft je telkens weer een nieuw verdiepend inzicht in een kunstwerk of kunstenaar. Deze maand: Vriendschap & Expressionisme bij Emil Nolde, Werner Berg en Chabot.
Emil Nolde is een van de beroemdste vroeg-modernistische schilders van Oostenrijk, bekend en berucht om zijn soms rauwe beelden. De eveneens belangrijke expressionist & landgenoot Werner Berg maakt al vroeg kennis met Nolde wiens werk hij zeer bewondert. In zijn kunst ontwikkelt Berg echter ook een heel eigen stijl. In Nederland in die tijd schildert de rotterdamse Henk Chabot belangrijk werk. Naar aanleiding van de nieuwe tentoonstelling van het Chabot Museum over het werk van Werner Berg verkennen we in deze lezing de boeiende kunst van de drie expressionistische kunstenaars met hun paralellen en eenieders eigenheden in de kunstwerken.
Hier aanmelden is voldoende, uw ticket is al geregeld.
Om 14.45 uur verzam Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

The create escape

19 February 2024 | 14:00 Pathé Ein... 3 plekken beschikbaar Constance

Frans Hals – Zijn Tijd Ver Vooruit – Rijksmuseum

20 February 2024 | 11:45 Museumstra... 6 plekken beschikbaar Ellen

Karamiek expositie in Delft

20 February 2024 | 13:00 Sint Agath... 7 plekken beschikbaar Jeanette

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app