Uurtje Kunst: Ossip Zadkine

Uurtje Kunst is de maandelijkse gratis kunstlezing van Bibliotheek Rotterdam. Kunstkenner en cultuurhistoricus Hoo Man Chan geeft je telkens weer een nieuw verdiepend inzicht in een kunstwerk of kunstenaar. Deze maand: Ossip Zadkine.

Ossip Zadkine behoort tot de belangrijkste beeldhouwers van de 20ste eeuw. De voornamelijk in Parijs werkzame kunstenaar heeft een belangrijke artistieke bijdrage geleverd aan Rotterdam met zijn beeld "De Verwoeste Stad". Na de oorlog zag Zadkine de verwoestingen in Europa en ontwierp daar verschillende monumenten voor. Eén van die monumenten trok de aandacht van de Bijenkorf-directeur die de geesten rijp maakte om "De Verwoeste Stad" voor Rotterdam aan te kopen. De wat kubistische stijl van het rotterdamse beeld is een van de kenmerken van de werken door Zadkines oeuvre heen. Hoe zien zijn beeldhouwwerken er nog meer uit? Welke variatie en ontwikkeling laten zijn sculpturen zien? In deze lezing Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Avondwandeling Willemstad

20 February 2024 | 19:00 Havenhoofd... 6 plekken beschikbaar Rian

The Birthday Party – muziekdocu

20 February 2024 | 19:00 Otto Reuch... Geen limiet Rolf

Gratis ticket voor Chinees Nieuwjaar viering Arnhem

20 February 2024 | 19:00 Velperbinn... 5 plekken beschikbaar Joke

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app