Uurtje Kunst: Frans Hals

Kunstkenner en cultuurhistoricus Hoo Man Chan geeft je telkens weer een nieuw verdiepend inzicht in een kunstwerk of kunstenaar. Deze maand: Frans Hals.

Het Rijksmuseum toont vanaf februari een grote expositie over de Haarlemse meester Frans Hals. Er zullen circa 50 werken van de 17de-eeuwse schilder te zien zijn, waaronder bruiklenen uit internationale topcollecties. Frans Hals' schilderingen kenmerken zich door een losse, impressionistische schilderstijl: daarmee wordt de kunstenaar gezien als één van de meest vernieuwende schilders van de 17de eeuw. Of het nu statige regenten waren, vrolijke muzikanten of lachende kinderen, met zijn ongeëvenaarde talent en lef verbeeldde hij ze zó levendig dat het bijna lijkt alsof ze echt ademen. De expositie wordt georganiseerd in samenwerking met het Frans Hals Museum in Haarlem, de National Gallery London en de Gemäldegalerie in Berlijn. Bereidt u zich voor op een prachtig tentoons Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

The create escape

19 February 2024 | 14:00 Pathé Ein... 3 plekken beschikbaar Constance

Frans Hals – Zijn Tijd Ver Vooruit – Rijksmuseum

20 February 2024 | 11:45 Museumstra... 6 plekken beschikbaar Ellen

Karamiek expositie in Delft

20 February 2024 | 13:00 Sint Agath... 7 plekken beschikbaar Jeanette

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app