Uurtje kunst: Breitner’s moderniteit

Uurtje Kunst is de maandelijkse gratis kunstlezing van Bibliotheek Rotterdam. Kunstkenner en cultuurhistoricus Hoo Man Chan geeft je telkens weer een nieuw verdiepend inzicht in een kunstwerk of kunstenaar. Deze maand: Breitner's moderniteit.

Dankzij zijn talent gold Hendrik Breitner als een grote belofte in de laat-19de-eeuwse kunstwereld in Den Haag. Eenmaal verhuisd naar het grote cultureel-broeïerige Amsterdam ontwikkelde hij zich al gauw tot een getalenteerd schilder van het moderne leven in de stad. Breitner stond in de kern van en was een van de leiders van de avantgarde-beweging in de Vroeg-moderne Nederlandse schilderkunst. Verfklodders mochten zichtbaar blijven en het voorgestelde mocht lelijk zijn, als het maar waarachtig was. Authenticiteit op een rauwe manier tot uitdrukking gebracht. Maar ook de keuze voor bepaalde onderwerpen was ongekend en zelfs vernieuwend voor die tijd. In een nieuwe expositie in het Singer Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app