Textual Healing: de helende kracht van woorden

De therapeutische werking van woorden

Kunnen teksten helend werken? Kan je boekenkast je een soort van therapie bieden? Volgens onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (uit 2019) kun je stress niet alleen verminderen door dagelijks te lezen, maar zijn de letteren zelfs góed voor ons mentale welzijn en kunnen ze psychologische nood voorkomen.

Op deze avond duiken we in het idee van textual healing, met bekende schrijvers, dichters en literatuurwetenschappers. We vragen welke romans hen aan het huilen en lachen hebben gebracht, of hen volkomen stil lieten vallen. We praten met schrijvers over de poëzie die hen getroost heeft of ruimte voor zelfreflectie heeft geboden. We zullen ons in muzikale en poëtische optredens verliezen én terugvinden.

Door literatuur kun je je met andere mensen, stemmen en ervaringen verbinden; lezen opent een deur om aan de realiteit te ontsnappen, maar levert ook nieuwe perspecti Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Pasta avond

1 February 2023 | 18:00 Gasfabriek... 8 plekken beschikbaar Renee

Wol; schatkist vol mogelijkheden

2 February 2023 | 13:30 tot 2 February 2023 | 15:30 Schouwburg... 6 plekken beschikbaar Bregina

Film ‘Broker’

3 February 2023 | 13:30 Filmhuis D... 5 plekken beschikbaar Anat

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app