Stervende helden in Brutus

De kunstgeschiedenis is gevuld met stervende krijgers, van de gevelde strijder op de slagvelden van het oude Griekenland tot Henry Moore's Warrior with Shield die zijn laatste adem uitblaast. Ze offerden zichzelf op voor het volk, het vaderland of de ideologie. Deze helden weten dat vechten kan eindigen in de dood, soms zelfs door hun eigen zwaard om de eer hoog te houden. De Fallen Warrior serie van Atelier Van Lieshout past in deze traditie.

De tentoonstelling ‘The Elysian Field’ representeert deze serie als een sereen ensemble van sculpturen die archetypen of wezens vertegenwoordigen, zoals: heiligen en zondaars, helden en schurken, gevallen strijders en figuren bevroren in hun eigen kaders. De ribben van het raamwerk waarbinnen de verschillende figuren worden geplaatst vertegenwoordigen de rede, de orde, het rationalisme en de leidende rol van maatschappelijke normen en conventies. Deze sculpturen hebben echter geen bo Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Filmhuis film “Bob Marley: One Love”

23 February 2024 | 18:50 Utrecht, S... 6 plekken beschikbaar Antonius

Tentoonstelling 4 Rijkscollecties & Hans Op de Beeck

21 February 2024 | 10:30 Eemplein 7... 8 plekken beschikbaar Marlou

“Frisse wind” en “Tonia model en activiste” in Singer Laren

21 February 2024 | 11:00 Oude Drift... 8 plekken beschikbaar Roelie

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app