Stadswandeling Alphen aan den Rijn, Hoge Zijde ( met gids)

Dit is een wandeling met een Gildegids door het centrum van Alphen a/d Rijn aan de Hoge Zijde. U hoort van alles over de Romeinse geschiedenis en het ontstaan van Alphen: over de luxueuze buitenhuizen waar rijke handelaren de zomer doorbrachten en over het oude gemeentehuis aan het Burgemeester Visserpark.
We komen bij het nieuwe gemeentehuis en de Bonifaciuskerk waar de gids vertelt over de scholen die er naast hebben gestaan, de wetenswaardigheden over het Hof van Alphen en de geschiedenis van het Schoutenhuis.

De wandeling duurt zo'n anderhalf uur en is ongeveer 5 km. lang.
Er wordt een kleine vergoeding gevraagd (€3,-) voor de Stichting Gilde Alphen aan den Rijn en het kopje koffie voor de gids.(zie link)
We verzamelen en beginnen met koffie of thee bij "De Zaak" naast de Alphense brug en naast de parkeergarage "Castellum" (Raoul Wallenbergplein). De eerste anderhalf uur parkeren is hier gratis en daa Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Krentenbloessemtocht Dwingeloo

13 April 2024 | 08:30 Entinghewe... Geen limiet Ebel

Ommetje Sneek

13 April 2024 | 09:00 tot 13 April 2024 | 10:00 5 plekken beschikbaar Marijke

Marker Wadden bezoeken met rondleiding/halve dag activiteit

13 April 2024 | 10:00 tot 13 April 2024 | 15:00 Bataviahav... Geen limiet Bibi

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app