Sint-Janskerk Gouda Wereld Beroemd gebrandschilderde glazen

De Sint-Janskerk of Grote Kerk in de Nederlandse stad Gouda is een grote kruiskerk in gotische stijl. De kerk is beroemd vooral vanwege de reeks gebrandschilderde glazen. Het kerkgebouw zelf heeft karakteristieke overkappingen en is het langste kerkgebouw in Nederland met 123 meter, buitenwerks. In hoofdzaak dateert de kerk uit de 15e en 16e eeuw, maar de historie van het gebouw gaat verder terug.

Bezoek de Sint-Jan
Wanneer het zonlicht door de 72 wereldberoemde gebrandschilderde ramen valt, is direct duidelijk wat de Sint-Jan in Gouda zo bijzonder maakt. Laat je verrassen door de prachtige kleuren en het levendige spel van licht die deze langste kerk van Nederland een verstilde sfeer geven. De Sint-Jan is een erkend museum en door museum Catharijneconvent aangemerkt als onderdeel van het Grootste Museum van Nederland.

In de Goudse Sint-Janskerk gaan bijzondere verhalen schuil. De indrukwekkende 72 gebrandschilder Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Fietsrondje van totaal 57 door het westland naar delft

14 July 2024 | 09:00 Heijdseweg... 2 plekken beschikbaar Susanne

Van de wollebrand naar delft en weer terug naar de Lier

14 July 2024 | 10:10 De Wollebr... 6 plekken beschikbaar Susanne

GEANNULEERD Fietsroute Van Horne kastelentocht

14 July 2024 | 11:00 tot 14 July 2024 | 15:30 Rijksweg 7... 8 plekken beschikbaar M@rie-José

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app