Rondleiding Portugese Synagoge.

Ben je nog nooit in een synagoge geweest en wil je weten waarom de ene synagoge sjoel wordt genoemd en de andere snoge? Gaby Schrijver neemt je mee naar de Portugese synagoge, en vertelt over de gebouwen en het Joodse leven van de gemeente die er gebruik van maakt.

Midden in Amsterdam, bij het Waterlooplein en het Jonas Daniel Meijerplein staat de imposante Portugese Synagoge, of Esnoga of Snoge. Bij de opening in het jaar 1675 was het de grootste synagoge ter wereld en het religieuze centrum van de Portugees-Joodse gemeenschap, die na de verdrijving van het Iberisch schiereiland in Amsterdam haar veilige thuis had gevonden.

Het synagogegebouw wordt omgeven door kleinere gebouwen, zoals de bestuurskamer (Mahamad) en de rouwkamer. Op het terrein staat ook een wintersnoge die gebruikt wordt als het in de onverwarmde grote Snoge te koud wordt. Een parel op het terrein is ook de wereldberoemde bibliotheek Ets Haim met haar Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Pasta avond

1 February 2023 | 18:00 Gasfabriek... 8 plekken beschikbaar Renee

Wol; schatkist vol mogelijkheden

2 February 2023 | 13:30 tot 2 February 2023 | 15:30 Schouwburg... 6 plekken beschikbaar Bregina

Film ‘Broker’

3 February 2023 | 13:30 Filmhuis D... 5 plekken beschikbaar Anat

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app