Rondleiding Castellum Hoge Woerd

Wat ga ik vandaag doen?

Ik ga vandaag naar Utrecht, een rondleiding doen bij Castellum Hoge Woerd.

In het museum nemen ze je mee langs de geschiedenis en schatten van Castellum Hoge Woerd, een eigentijdse herbouw van het Romeinse fort dat enkele eeuwen geleden op deze exacte locatie heeft bestaan. Het kroonjuweel van het museum is het schip De Meern 1 met zijn unieke inventaris: het is de meest complete vondst van een Romeins binnenvaart­schip in Noordwest-Europa. Verder maak je in het museum een tijdreis langs 3000 jaar wonen en werken in het hart van ons land, waar je de mooiste archeologische vondsten en verhalen van 25 jaar opgravingen in Leidsche Rijn terugvindt.

Het meest spectaculaire museumstuk is misschien wel het castellum zelf. Nergens in Nederland kun je lopen op de wallen van een Romeins fort. Ook krijg je op geen enkele andere plaats zo een compleet beeld van een garnizoens­stadje aan de Limes, Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Lunchpauzeconcert Bibliotheek Delft

18 June 2024 | 12:15 tot 18 June 2024 | 13:00 Vesteplein... 8 plekken beschikbaar Vera

Appeltaartconcert met muziek van JS Bach

18 June 2024 | 13:30 tot 18 June 2024 | 15:30 Schoolstra... 6 plekken beschikbaar Marijke

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app