Rondje Vogelduin, 9 km

Deze route gaat naar het uitzichtduin De Hoge Toren. Hier stond in de Tweede Wereldoorlog de “Grosse Elephant”, een belangrijk onderdeel voor de communicatie van de Duitse bezetter. Op het uitzichtduin zelf is daarover informatie opgenomen. Diep in het duin lag het bouwland van Brasser. Daar werd tot ver in de jaren zeventig maïs verbouwd. Voor maïsteelt is enorm veel mest nodig. Omdat dit land in het waterwingebied ligt, was er sprake van tegengestelde belangen. Na beëindiging van de pacht wilde men het gebied laten verstuiven. De nog aanwezige humuslaag voorkwam dat. Na het weghalen van de bovenlaag ontstond hier een natte duinvallei zoals er vroeger vele in de duinen voorkwamen.

We verzamelen op de parkeerplaats van Het Ruyterhuis,Heereweg 83 Castricum om 10.30 We gaan daar eerst koffie drinken, daar we verder tijdens de wandeling niets tegenkomen.
Pwn duinkaart nodig. Dagkaart €2,00. Online te bestellen
Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Alkmaar , Stadswal en 3 parken 8km

3 December 2022 | 10:45 Stationswe... 8 plekken beschikbaar Lies

Wandeling door drie verschillende natuur gebieden

3 December 2022 | 13:45 tot 3 December 2022 | 15:30 Gaastweg 4... 6 plekken beschikbaar Ottavio

Wandeling rond Elburg met lunch

4 December 2022 | 11:30 Het Schoot... 7 plekken beschikbaar Christine

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app