Rondje Amstelpark, rhododendron vallei

De Floriade ‘Amsterdam 1972’ is de grootste en drukste tuinbouwtentoonstelling die ooit ter wereld werd gehouden. 700.000 m2 natuur midden in de randstad. 11 binnententoonstellingen in 12.000 m2 Amstelhal, een ongekende overdaad aan educatief materiaal en speelse evenementen in een architectuur die leek en vakman bekoorde.

Maar liefst 5 miljoen mensen bezochten in de periode van maart tot oktober de Amsterdamse Floriade. Het tentoonstellingsterrein bestond uit verschillende locaties, aan elkaar verbonden met een Floriade treintje een kabelbaan, expocars en panoramagondels. Nabij de entree, huidige hoofdingang, was het Reuzenrad van waaruit een groot deel van de stad te zien was. Het Dahliarama, Rododendronvallei, Rosarium en de grote lelie-tentoonstelling waren belangrijke hoogtepunten van de expo.

Het toen nog nieuwe Amstelpark besloeg slechts een gedeelte van het tentoonstellingsterrein, ook het Beatrixpark en Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Art Zuid wandeling

18 September 2023 | 13:00 Strawinsky... 6 plekken beschikbaar @nit@

Weekend Drenthe IN LUXE kampeer accommodaties

22 September 2023 | 15:00 tot 24 September 2023 | 12:00 Amerika 16... 30 plekken beschikbaar Antoinette

Pubquiz in buurthuis de Meent

22 September 2023 | 19:00 Orion 3, 1... 6 plekken beschikbaar @nit@

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app