REGEN IN NAGASAKI & DE TEGENAANVAL van Dorna van Rouveroy

In het kader van de Nationale (Indië) Herdenking op 15 augustus vertoont LantarenVenster 12 augustus de films Regen in Nagasaki en De tegenaanval. Na afloop is er een Q&A met regisseur Dorna van Rouveroy en de avond wordt gepresenteerd door Tenny Tenzer, verslaggever Rijnmond en voorzitter van de Rotterdamse Indië-herdenking.

DE TEGENAANVAL 39′

“Wij zijn verkocht en verraden”. Deze woorden, gericht aan zijn vrouw Bep, sprak Anton Bussemaker, onderzeebootkapitein tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië. Hun elfjarige zoon Henk hoorde het vertrouwelijke gesprek. Zijn vader moest gedwongen afstand doen van de modernste onderzeeboot tactieken, omdat de Nederlandse boten onder Brits commando zouden gaan opereren. Individueel, als wat ‘verplaatsbare, drijvende mijnen’ werden genoemd. Nadat vader Anton met zijn onderzeeboot de O16 een aantal vijandige Japanse schepen had getorpedeerd, stuitte zijn bo Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Pathé Eindhoven

30 September 2023 | 13:15 Dommelstra... 6 plekken beschikbaar Marijke

Film Sweet Dreams in Cinecity

1 October 2023 | 14:45 tot 1 October 2023 | 17:00 Spuikomweg... 8 plekken beschikbaar Anneke

Filmhuis Upon Entry

3 October 2023 | 19:00 tot 3 October 2023 | 20:20 Spui 191, ... 6 plekken beschikbaar Heleen vZ

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app