OUT OF THIS WORLD | SANJA MARUŠIĆ en SIBERIAN EXILES

Het Nederlands Fotomuseum presenteert SIBERIAN EXILES: Baltische getuigenissen van Sovjetonderdrukking van fotograaf Claudia Heinermann. De trilogie toont een deel van de Europese geschiedenis die in West-Europa niet tot nauwelijks bekend is: de bezetting van de Baltische staten door de Sovjet-Unie. Tussen 1940 en 1991 waren Estland, Letland en Litouwen bezet. Tijdens de annexatie door de Sovjet-Unie vonden massale deportaties, executies en arrestaties plaats. Collectieve trauma’s die bij de bevolking diepe littekens hebben achter gelaten. Sinds de Russische invasie van Oekraïne herleven oude angsten. Maar waarom is deze angst zo groot en wat is de oorzaak ervan? Aan de hand van persoonlijke verhalen van ooggetuigen en nabestaanden neemt Heinermann ons mee naar een verborgen geschiedenis.

"Er is nooit iemand veroordeeld voor de misdaden tegen de menselijkheid die door de Sovjets zijn begaan. Na het uiteenvallen van de So Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Woordenboekspel

31 March 2023 | 19:30 tot 31 March 2023 | 23:30 Van Leeuwe... 5 plekken beschikbaar Tom

De Potvis (Nieuw Capels toneel)

31 March 2023 | 20:00 tot 31 March 2023 | 22:30 Capelseweg... 5 plekken beschikbaar Marjanne

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app