Ontdek Giethoorn op de fiets

Opgelet fietsroute kan afwijken, start punt en eind punt volgt nog.

De fietsroute start in Giethoorn, het dorp waar je nog met de traditionele Punter door de vele waterwegen en onder de karakteristieke bruggen kan varen. Zet je fiets tegen een van die pittoreske witte bruggen en geniet gewoon van een scène die je nergens anders in de wereld zult vinden. Authentieke huizen met rieten daken, aan weerszijden van smalle grachten. Alsof je in een schilderij bent beland. Meer over Giethoorn hier. De veengravers creëerden verschillende plassen en meren. Sluizen en waterwegen werden gegraven om het gewonnen veen te vervoeren. Dit creëerde kleine eilanden waar later huizen werden gebouwd. Om deze huizen te bereiken, werden de bruggen gebouwd.

Bruggen soms spekglad

Let u wel op met nat weer omdat de bruggen (vlonders) dan soms spekglad kunnen zijn. U zal niet de eerste fietser wezen die daar een uitglijder maakt.

Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Last Minute Fietstocht

5 July 2022 | 11:00 tot 5 July 2022 | 16:00 Julianaple... 6 plekken beschikbaar Marja

Fietsen en lunchen

28 June 2022 | 11:00 7384 SB Wi... 8 plekken beschikbaar Margot

Fietsen

20 June 2022 | 14:50 tot 1 November 2022 | 16:50 Vlijmen, N... Geen limiet Ellen

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app