NS wandeling Grebbelinie 21 km

Verzamelen bij kaartautomaat

De Grebbelinie werd in de 18e eeuw aangelegd als verdedigingsstelsel tussen Rhenen en Amersfoort. Ten oosten van de linie ligt de laaggelegen Gelderse Vallei die gemakkelijk onder water gezet kon worden om de vijand tegen te houden. Kaden als de Slaperdijk en de Groeperkade verdelen dit gebied in kommen, waarin het water kon worden vastgehouden. Om de kaden te verdedigen zijn er eind 18e eeuw forten aangelegd. De Grebbelinie werd na de Tweede Wereldoorlog buiten gebruik gesteld. Gevolg was dat forten, kaden, sluizen en dammen in verval raakten. Inmiddels heeft Staatsbosbeheer -in samenwerking met de stichting Menno Coehoorn- een groot deel van de linie gerestaureerd.

Meenemen: eten en drinken voor onderweg. Kleingeld voor koffie

Zorg dat je op tijd aanwezig bent. Mocht dat niet lukken, laat me dat voor de starttijd weten. We wachten niet langer dan een kwartier op je

Wandeltemp Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Avondwandeling om de Kralingseplas 5.5 km

18 July 2024 | 18:45 tot 18 July 2024 | 21:00 Pr. Beatri... 8 plekken beschikbaar Marjanne

JJ’S BLUES NIGHT

14 September 2024 | 19:00 Van der Ha... Geen limiet Wim

Borrelen bij Taphuys te Arnhem

18 July 2024 | 20:00 Jansplein ... Geen limiet Joop

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app