Noordereiland Opera

Een van de laatste activiteiten van Zomer op Zuid is de uitvoering van de Noordereiland Opera in de kleine zaal van het Zuidplein theater. Ontwikkeld en uitgevoerd door bewoners van het Noordereiland, een fraai staaltje community art. 
De opera verhaalt over de geschiedenis van het eiland. Ooit was het slechts een zandplaat op de kop van Feijenoord. Criminelen en deserteurs werden daar door de admiraliteit opgehangen en er werd daarna een pesthuis gebouwd. Eind 19e eeuw werd de Noorderhaven gegraven, waardoor het gebied gescheiden werd van het vasteland en het Noordereiland een feit was.  
De opera vertelt over die ontstaansgeschiedenis, over de tijd dat havenbaronnen zich bogen over de inrichting van de havens en het Noordereiland, over de periode van de Tweede Wereldoorlog, waarbij het zich in de vuurlinie bevond tussen Nederlandse mariniers en Duitse soldaten die wilden oprukken naar de stad en tot slot over de pe Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Dagworkshop AURA en kleuren. N cadeau aan jezelf.

28 September 2023 | 09:30 tot 28 September 2023 | 17:00 Spoorstraa... 6 plekken beschikbaar Lianne Bussum

“Toksjoo Op Zuid”

28 September 2023 | 19:30 Gooilandsi... 4 plekken beschikbaar Minie

Grupo de Sur

28 September 2023 | 20:30 Damlaan 44... 6 plekken beschikbaar Mariëtte

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app