Nederlands Blazers Ensemble Sjostakovitsj+

Het Achtste strijkkwartet van Dmitri Sjostakovitsj geldt als onbetwist meesterwerk. Achter de vurige noten gaat een hoogstpersoonlijke compositie schuil. Muziek waarmee Sjostakovitsj al zijn hoop en wanhoop tot klinken bracht. Artistiek leider van het Nederlands Blazers Ensemble, Bart Schneemann, is verzot op het werk en hij vertelt het verhaal achter deze aangrijpende kwartetmuziek.

Intiem dagboek
De vijftien strijkkwartetten van Dmitri Sjostakovitsj vormen een intiem dagboek. Zijn persoonlijkste ontboezemingen en levenstwijfels kon de Russische meester kwijt in het strijkkwartet. Centraal in deze imposante cyclus staat het Achtste strijkkwartet uit 1960. Het kwartet kreeg als opdracht mee: ‘Ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het fascisme en de oorlog’. Tijdens een bezoek aan het platgebombardeerde Dresden raakte Sjostakovitsj diep onder de indruk.

Barbaarse schoonheid
In zijn Achtste strijkkwart Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Zandsculpturen Garderen

30 September 2023 | 10:30 tot 30 September 2023 | 14:00 Oude Barne... 4 plekken beschikbaar Irma

Rondleiding ’t Oude Kerkhof

30 September 2023 | 13:00 tot 30 September 2023 | 15:00 Weg langs ... 15 plekken beschikbaar Marie-José

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app