Natuurexcursie: “Voorjaar rond de Schans en Oude Eem”

Tijdens deze natuurexcursie van IVN Amersfoort bezoeken we een gebied dat na de dijkverzwaring langs de Eem, met herstel van het  Grebbeliniedijkprofiel en het aanleggen van een fietspad, voor het publiek is opengesteld.

Vanaf 1951 heeft de Grebbelinie geen militaire functie meer, maar een natuurbestemming gekregen. Het hele gebied is onderdeel van de groenblauwe verbindingsstructuur van de stad Amersfoort naar het Eemland. Op het voormalig defensieterrein is de oude Eemloop weer zichtbaar gemaakt. Deze vormt de grens met de tuin van Meander Medisch Centrum.

De natuur heeft zich gevoegd naar deze nieuwe omstandigheden. In april staan de dotterbloemen in bloei en zijn er volop vogels aan het nestelen. De Schans, een verdedigingswerk in de Grebbelinie, is nu particulier bezit, maar vanaf de dijk zijn in april reigerjongen op hun nesten te zien, watervogels en met wat geluk een ijsvogel. Als we teruglopen over de dijk, Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Rondje Vlietland – Wandeling

6 June 2023 | 11:00 Rietpolder... 10 plekken beschikbaar Teddy

Last minute varen

6 June 2023 | 11:30 tot 6 June 2023 | 18:30 1511 Oostz... 5 plekken beschikbaar Yvonne

Rondje om de Kralingseplas 5.5 km

6 June 2023 | 19:00 tot 6 June 2023 | 21:30 Kralingse ... 6 plekken beschikbaar Marjanne

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app