Natuurexcursie Klein Profijt met gids bij Rhoon

Voorjaarsexcursie langs spindotterbloemen en meer…….

Wie in april Klein Profijt binnenloopt wordt verrast door een gele bloemenzee. In dit zoetwatergetijdengebied stromen de diepe geulen leeg en vol op het ritme van eb en vloed. Juist daarom groeien er bijzondere planten, waaronder de spindotter. Zij is verantwoordelijk voor de kleur in deze tijd van het jaar.

Samen met een gids ontdek je de slimme aanpassingen van de spindotterbloem om te overleven wanneer ze twee keer per dag kopje onder gaat. Tijdens deze excursie staat deze bijzondere plant centraal maar leer je tegelijkertijd meer over zoetwatergetijdengebieden en hoe uniek deze zijn in noord-west Europa. Ook de bever voelt zich in deze wilgenjungle thuis, wie weet vang je een glimp op.

Praktische info:
✅ Parkeren kan op de parkeerplaats aan het einde van de Schenkeldijk in Rhoon. Dit is gelijk ook het startpunt van de excursie.

✅ Excurs Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Zonsopgang wandeling Onlanden

5 May 2024 | 05:30 Stobbenven... 4 plekken beschikbaar Aly

ROND HET WATER..

26 June 2024 | 11:00 Spaarndam,... 6 plekken beschikbaar Wilma

Samen een ommetje maken

18 April 2024 | 09:00 Walenburg,... Geen limiet Syl

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app