Marinetti en het futurisme

In zijn futuristisch manifest van 1909 bezingt de Italiaanse dichter Filippo Tommaso Marinetti de snelheid, de toekomst, agressiviteit en activisme, en wijst hij het verleden resoluut af. Deze energieke uitgangspunten spreken veel jonge kunstenaars en intellectuelen aan, waardoor hij snel een groep jonge futuristen om zich heen verzamelt. Hun avant-gardistische ideologie, in al zijn veelzijdigheid en complexiteit, groeide uit tot een voorbeeld voor de modernistische mentaliteit van de 20e eeuw.

We starten om 12.00 uur in het museumcafé voor koffie/thee/lunch. Om 13.00 uur bezoeken we de tentoonstelling. Toegang: €15, met Museumkaart/Vriendenloterijkaart vrije toegang. Koop vooraf je e-ticket via https://www.rijksmuseumtwenthe.nl Voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Ong. 13 minuten lopen vanaf centraal station.

Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Vermeer tentoonstelling

14 March 2023 | 14:00 Museumstra... 5 plekken beschikbaar Marja

Sneeuwklokjes route door mooi oud stadspark

7 February 2023 | 14:30 2e Ebbinge... 6 plekken beschikbaar Annie

Almeers Jeugd Symfonie Orkest, Try Out

7 February 2023 | 19:30 Esplanade ... Geen limiet Linda

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app