Mariapark met aansluitend wandeling 8km

We verzamelen bij het Kapucijnenklooster. Hier is de mogelijkheid voor het drinken van een bakje koffie en gebruik te maken van het toilet. Wel eerder aanwezig zijn dan. Zelf wil ik om 11 uur starten met het bezoeken van het Mariapark.
Sinds 1895 is het Mariapark met de Lourdesgrot in België en Nederland een bekend bedevaartsoord. De verschijning van Maria in Lourdes (Frankrijk) in 1858 bracht ook in Meersel-Dreef een ongeziene Mariadevotie op gang.

De kapucijnen speelden hier graag op in en 'Onze Lieve-Vrouw van Lourdes te Meersel-Dreef werd de spil van de devotie aan de grens. Het bos tegenover het klooster, dat aanvankelijk dienst deed als kloostertuin, kreeg een nieuwe bestemming als devotiepark.

Hierna maken we een wandeling van 8 km.
We wandelen langs de oever van De Mark en passeren hier de oude smeedijzeren trambrug over de Mark. Ook zien we een nieuwe watermolen uit 1911 en aan de overkant de mole Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

De Parade in Utrecht

29 July 2022 | 17:00 Moreelsepa... Geen limiet Jan

Klaverjassen (Rotterdams)

22 July 2022 | 19:30 Zwijndrech... 4 plekken beschikbaar Elly

Gluren bij de buren in Nieuwegein

3 July 2022 | 13:00 tot 3 July 2022 | 18:00 Nieuwegein... Geen limiet Jan

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app