Maasheggen najaarswandeling

De Maasheggen, het oudste cultuurlandschap van Nederland dat sinds 2018 de status UNESCO Man & Biosphere heeft verkregen.

Mondvol al dit bovenstaande, maar het gaat om de wandeling van circa 12.5 km over split-, onverharde- én bospaden. Waterdicht schoeisel is eind oktober dus aan te raden.

We lopen vanuit Vierlingsbeek via de Groeningse- en Vortumse (ijstijd)bergjes langs de Klein Vortum beverdam, de Schutkooi (Maasheggenkudde waar ik vrijwillig herder ben) & Vlinderkapel, enkele dassenburchten en uiteraard de Maasheggen heggen zelf weer terug naar het startpunt op het Vrijthof. Treinreizigers; station Vierlingsbeek / Vrijthof is ongeveer 1.4 km lopen.

Deze tocht wordt in Mei/Juni 2023 herhaald als de Mei- en Sleedoorn in bloei staan. Woon zelf zo'n beetje halverwege deze wandeling, dus als het koud/nat mocht zijn, is er uiteraard de mogelijkheid om binnen even op te warmen. Échte bonenkoffie & thee van het Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Wandeling in ’t Grunniger laand

9 December 2022 | 10:00 Havenstraa... 12 plekken beschikbaar Henk

Wandeling, koffie/thee met gebak en uitgebreide lunchplank

9 December 2022 | 11:30 Molentiend... 7 plekken beschikbaar Margo

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app