Lezing: Constantijn Huygens – Een leven in brieven

Constantijn Huygens (1596-1687) was secretaris, raad en rekenmeester van drie prinsen van Oranje, diplomaat en daarnaast ook nog dichter, diplomaat, kunstkenner, componist en musicus. Als een echte homo universalis was hij een van de meest uitgesproken persoonlijkheden van de Hollandse zeventiende eeuw. Hij schreef en ontving in zijn leven waarschijnlijk meer dan 100.000 brieven. Een deel van deze brieven wordt in verschillende archieven bewaard en gedigitaliseerd.

Het Huygens Instituut voor Nederlandse geschiedenis doet onderzoek naar deze brieven. Ineke Huysman neemt u aan de hand van de brieven mee langs het imposante netwerk van Huygens. Zij vertelt u over zijn relatie met beroemdheden als de filosoof René Descartes, de ‘eerste’ geleerde vrouw Anna Maria van Schurman, de dichter P.C. Hooft, de architect Pieter Post, de schilder Jacob Jordaens en Amalia van Solms, de vrouw van prins Frederik Hendrik.

Let op: Ik Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Buiten Borrel Baai Breda

9 December 2022 | 18:00 Markkade 1... 35 plekken beschikbaar Hetty

2 tickets Claudia de Breij beschikbaar door ziekte

9 December 2022 | 20:00 Posthumala... 2 plekken beschikbaar Josette

Luxe mini Kerstmarkt in Alblasserdam

10 December 2022 | 11:45 Marineweg ... 10 plekken beschikbaar Alda

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app