Leer over 100 jaar luchtvaart.

Legitimatie verplicht mee te nemen, ook moet er een bezoekersformulier ingevuld worden met gegevens volgens legitimatie, voor bezoek aan de basis.

We verzamelen om 12.45 uur bij de hoofdingang van de vliegbasis zie bovenstaande adres.

In de Traditiekamer Vliegbasis Gilze-Rijen vind je de militaire historie van de gemeente Gilze-Rijen en omgeving. Hier vertellen enthousiaste vrijwilligers je honderduit over de geschiedenis en de rol die de vliegbasis speelde in de ontwikkeling van de Nederlandse civiele en militaire luchtvaart.

100 jaar luchtvaart
De expositie gaat terug tot 1909. Van de eerste primitieve tweedekkers tot aan de Apache-helikopters, die in Afghanistan de taliban opspeurden. Het civiele deel laat de betrokkenheid van de omgeving zien. Van omwonenden in de naburige dorpen die zich altijd nauw verbonden voelden bij het ‘vliegspektakel’. En van het vliegveld als bron van werkgelegenheid en te Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Prachtige wandeling historisch Twisk

7 December 2022 | 13:30 Coenplein ... 6 plekken beschikbaar Marjon

Theater: Aan tafel met Charles Dickens

8 December 2022 | 18:00 Hoge Kade ... 20 plekken beschikbaar ✨Arianne

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app