Johannes Passion in het Concertgebouw

Bach volgt in zijn Johannes Passion letterlijk de teksten van het evangelie met de indrukwekkende momenten als " er is volbracht" , "was ist Wahrheit" en arias " Ich folge dir gleichfalls" en "Eilt, ihr augefocht'nen Seelen".
In vergelijking met de Mattaus Passion is de Johannes muzikaal wat feller, directer en ongepolijst, misschien zelfs theatraler, toch het werk kent ook ingetogen momenten.
Op de site van het Concertgebouw staat: " Bach gebruikte alle middelen die jij maar kon verzinnen om de tekst te illustreren en leefbaar te maken".
Voor het eerst na onze uitvoering in maart 2020 (toen bijna het heel koor van 130 personnen corona heeft gekregen) gaan we dit werk weer zingen. Helaas, zonder sommige leden die corona niet overleeft hebben of nog steeds door de gevolgen daarvan niet kunnen zingen.
Zoals altijd gaan we de pareltjes van dit stuk duidelijk laten horen en maken we een onvergetelijke muzikale vo Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Meet4Music: Workshop DIRIGEREN

22 April 2024 | 18:45 tot 22 April 2024 | 20:00 Spuiplein ... 11 plekken beschikbaar Anouschka

Spring Festival 2024 – Dérive

22 April 2024 | 19:30 Amare, Spu... 10 plekken beschikbaar Dennis

Stadswandeling Leiden

23 April 2024 | 11:00 Morsstraat... 8 plekken beschikbaar Teddy

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app