Jan Rotmans – Hoe ziet onze havenstad er over 50 jaar uit

Hoe ziet de havenstad eruit in de toekomst? Jan Rotmans, hoogleraar Transitiekunde ziet een Randstad en een Kantstad voor zich. Waar past de Rotterdamse haven in dit beeld? En hoe bereiden we ons voor op de toekomst? Daar gaat Rotmans op in tijdens een lezing in Arminius.

Rotmans verwacht voor de toekomst meer chaos, maar denkt ook dat we kunnen leren van crises. “In vorige grote transformaties, zoals halverwege de negentiende eeuw met de industrialisering, waren het kunstenaars, schrijvers en filosofen die invulling gaven aan die verbeeldingskracht. Nu kan dat misschien worden aangevuld door andere creatievelingen, zoals hackers, architecten, mensen die digitaal creatief zijn.”

Na de lezing volgt een paneltalk met creatievelingen die zo hun eigen oplossingen hebben voor een toekomstbestendige havenstad. De namen voor het panel worden binnenkort bekendgemaakt. Wie een goed idee heeft, kan dat die avond ook pitch Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

WWW Kralingseplas Marathon wandeling 4

21 February 2024 | 10:45 Pr. Beatri... Geen limiet Clarian

Schubertiade koffieconcert Wouter Harbers

21 February 2024 | 10:30 tot 21 February 2024 | 11:30 Ter Pelkwi... 8 plekken beschikbaar Anneke

Film Priscilla

21 February 2024 | 20:00 Binnentuin... 8 plekken beschikbaar Joke

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app