IVN wandeling Noorderbos, Tilburg

Het vertrekpunt is de hoofdingang van het Noorderbos aan de Stokhasseltlaan. Die is te bereiken door vanuit Tilburg Noord de Stokhasseltlaan te volgen richting Loon op Zand en buiten de bebouwde kom van Tilburg de eerste verharde weg rechts in te slaan; dat is juist voorbij de bocht naar rechts, onder een hoogspanningsmast. Bij deze hoogspanningsmast kun je de auto parkeren.

Het Noorderbos is aangelegd op de voormalige vloeivelden van de waterzuivering van de stad. Tientallen jaren werd hier het huishoudelijke en industriële afvalwater van de grootste verontreinigingen ontdaan en loopt de Zandleij naar het natuurgebied de Brand. Er is nog veel zichtbaar in het gebied wat aan die tijd herinnert.
Het landschap accentueert de rechte lijnen van de in stand gehouden vloeivelden. De dubbele eikenlanen en de betonelementen herinneren aan het verleden. Met de aanplant is het Noorderbos een divers bos met veel diersoorten.

< Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Vollemaanwandeling Kijkduin – Scheveningen – Kijkduin

27 November 2023 | 18:45 Deltaplein... Geen limiet Hans S

Wandelen Kijkduin

29 November 2023 | 10:45 Teunisbloe... 20 plekken beschikbaar Barend

Rondje Monnickendam +/- 8 km

29 November 2023 | 11:00 Bolwerk, 1... 6 plekken beschikbaar Nelleke

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app