HIP-lezing: Voor tearoom en tango – mode uit de jaren ’20

In de 'roaring twenties’, na de Eerste Wereldoorlog, veranderde de mode. Vrouwen lieten hun benen zien, knipten hun haren kort en rookten in het openbaar. Maar hoe kwam dit, hoe zag de mode er precies uit en hoe reageert het Haagse publiek hierop? Saskia Kuus vertelt je erover.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) werd de rol van vrouwen anders. Daarna, in de jaren ‘20, wilden zij niet meer terug naar het oude. Dat zag je ook in de kleding. Vrouwen gingen korte rokken dragen en lieten hun korset in de kast hangen. Parijs was de belangrijkste modestad, maar ook in Nederland zag je de nieuwste mode in de winkels.

KUNSTHISTORICA SASKIA KUUS
Saskia Kuus studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Leiden en specialiseerde zich in kostuumgeschiedenis. Zij schreef onder andere Baden en flaneren aan zee - Badcultuur en strandmode op Scheveningen sinds 1818. In 2018 was zij gastconservator voor de tentoo Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Stijldansen in het Oosten van het land.

24 September 2023 | 09:00 tot 24 May 2024 | 09:00 Overijssel... Geen limiet Annita

Dans & Singleavond De Mof in Leusden

30 September 2023 | 19:30 Arnhemsewe... 8 plekken beschikbaar Jacolien

Soul City Live Eindhoven

30 September 2023 | 20:00 Doctor Pol... 100 plekken beschikbaar Esma ❤ Es

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app