Het Zuiderbad Hobbemastraat 26 Amsterdam

Het Zuiderbad is een overdekt zwembad in Amsterdam-Zuid in de Hobbemastraat 24A-26. Het is gelegen op de hoek van de Hobbemastraat en de Hobbemakade, schuin achter het Rijksmuseum. Het Zuiderbad is sinds 1996 beschermd als rijksmonument.

Architect Jonas Ingenohl
Gebouwd 1897
Monumentstatus Rijksmonument

Professor Otto Lanz van de Universiteit van Amsterdam en chirurg aan het Binnengasthuis vond destijds dat er vanwege hygiëne en een betere weerstand van de bevolking behoefte was aan een nieuw zwembad. Het duurde tot 23 maart 1912 dat het gebouw als Zuiderbad werd geopend. Ingericht met moderniteiten als centrale verwarming en elektrisch licht zodat er ook 's winters en als het donker was gezwommen kon worden. Omdat het gebouw niet gebouwd is als zwembad werd het waterbassin met 700.000 liter water als het ware op de vloer gezet en moeten bezoekers eerst de trap op om in het zwembad te komen.

Het gebo Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Expositie Kunst en warme chocolade

4 December 2022 | 13:00 tot 4 December 2022 | 18:00 Havikerwaa... 40 plekken beschikbaar Jeannette

Last minute : Extra Sinterklaasfeest dobbelspel

5 December 2022 | 19:30 Nieuwstraa... 5 plekken beschikbaar Marjon

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app