Henk Schut – The Singing Parliament

Voor The Singing Parliament maakte Henk Schut een installatie van 150 luidsprekers met elk een eigen stem, evenveel als er zetels in de Tweede Kamer zijn. Deze verschillende stemmen en geluiden creeren een een constante reeks van klanklandschappen waar je doorheen kunt wandelen, in kunt gaan zitten of liggen.

De basis voor The Singing Parliament is het muziekstuk Deus venerunt gentes van de Engelse componist William Byrd. Byrd schreef het stuk in de late zestiende eeuw, toen het rooms-katholieke geloof verboden was in Engeland. In de compositie verwekte Byrd zijn kritiek op oorlog en vernietiging van heilige plaatsen. De tekst kan ook worden gezien als een uiting van de toenmalige religieuze en politieke spanningen in Engeland. Byrd, zelf katholiek, gebruikte de kracht van muziek om uitdrukking te geven aan zijn stem, ondanks het risico zelf vervolgd te worden
Toegang 5 euro
Museumkaart gratis
Verzamelen bij Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Fiesta Latina Hortus Nijmegen

23 June 2024 | 11:00 tot 23 June 2024 | 13:00 HORTUS Nij... 2 plekken beschikbaar Judith

RONDVAART DEN HAAG..

23 June 2024 | 11:45 Bierkade 1... 6 plekken beschikbaar Wilma

De andere wereld dag

23 June 2024 | 13:00 Reeshofdij... Geen limiet Patrice

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app