Geheimen van de zolder UITVERKOCHT

Een unieke ervaring in de Domkerk: een tour op 16 meter hoogte en over de Middeleeuwse zolders. Vanaf de zuilengalerij heb je een uniek uitzicht op de kerk en op de zolders over de gewelfconstructie. Leer meer over de bouw van de kerk en bij mooi weer gaan we het dak op. Onder de luchtbogen en waterspuwers voor een prachtig uitzicht op de tuin!

De rondleiding start in de kerk; een gids neemt je vandaar mee naar boven. Je beklimt eerst de wenteltrap achter de deur in de noorderkoorbeuk. Na ongeveer 50 treden stap je de galerij op, ook wel triforium genoemd, die vroeger rondom liep en nu aan weerskanten bij het orgel stopt. De rest van de kerk is ingestort tijdens de storm van 1674. Vervolgens bezoek je de zolders boven de kooromgang/beuken en kijk je neer op de gewelfconstructie.

Als het weer goed is gaan we door een deurtje naar buiten bij het platte dak aan de kant van de tuin van de Pandhof, vanwaar je een fantastisch Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Achter de schermen & Regie van Rembrandt

17 May 2024 | 11:30 Prins Hend... 6 plekken beschikbaar Nelleke

Rondleiding Parkflat

17 May 2024 | 15:00 Westzeedij... 6 plekken beschikbaar Jan

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app