Fryslancup Fierljeppen in het Friese elfstedenstadje Ijlst

Polsstokverspringen, beter bekend onder de Friese naam fierljeppen, is een sport waarbij een atleet probeert met behulp van een polsstok een zo groot mogelijke afstand over een sloot te overbruggen. Het is een traditionele Friese sport. De betekenis van fierljeppen is ver springen.

De sport wordt niet alleen in Friesland bedreven. Er bestaan ook Nederlandse kampioenschappen. Maar de oorsprong is Fries.

Om het traditioneel te houden, lijkt het me super leuk om fierljeppen eens van dichtbij te bekijken samen met andere NMLK ers

Op woe 10 augustus vind de Fryslancup plaats in Ijlst. Ga je ook mee?

Mannen en vrouwen die tegen elkaar strijden en meters ver omhoog klimmen om zo ver mogelijk in het zand te landen. Wie wint de Fryslancub bokaal dit jaar?

En als je na deze avond nu zelf de kriebels hebt gekregen en de kunst hebt afgekeken en denkt nou dit wil ik ook wel eens leren... Kom dan op zondag 14 aug Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Jeu de Boules

30 September 2022 | 18:40 Magazijnst... 24 plekken beschikbaar Desiree

Weekendje weg op de fiets

1 October 2022 | 13:00 Nederland 6 plekken beschikbaar Jan

Bowl & Fun

2 October 2022 | 14:00 Wilhelmina... 10 plekken beschikbaar Hein

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app