Folklore op de Zaanse Schans

De derde zaterdag van augustus, is de traditiegetrouwe Folkloredag op de Zaanse Schans. Tussen 11:00 en 16:00 kun je er genieten van een compleet aanbod folkloristische activiteiten met als prachtig decor het Zaans erfgoed uit de 18e en 19e eeuw.
De Folkloredag op de Zaanse Schans staat in Noord-Holland bekend om de vele ambachten die worden gedemonstreerd. Op geen enkel ander moment vind je zoveel oude ambachten tegelijk op één plaats. Verschillende beroepen van vroeger komen tot leven en kun je met eigen ogen bewonderen! Er zijn spinsters, mandenmakers, papierknippers en ook klompenmakers.

Er zijn vele demonstraties te zien waar ambachtslieden je mee in het proces nemen van bijvoorbeeld het zeildoekweven, touwslaan, het kuipen of kantklossen. Activiteiten waar we voorheen geen weet van hadden! Dit jaar is er ook een sokkenbrei machine. Heel vroeger werden sokken ‘gewoon met de hand gebreid’ en nu kun je tijden Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Stadswandeling Hoorn

2 June 2023 | 19:30 Noorderpla... Geen limiet Gea

Host: Cor Disco avond #06 Den Haag

2 June 2023 | 20:00 tot 3 June 2023 | 02:00 Prinsegrac... Geen limiet Cor gastheer: 070 ZH

Stads wandeling stichting oud Hoorn tussen de poorten

2 June 2023 | 19:30 Stationspl... 20 plekken beschikbaar Christel

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app