Filmklassieker: Ascenseur pour l’echafaud (+ inleiding)

LOUIS MALLE / FR, 1958 / 88 MIN.

De gestopte trompet van Miles Davis, het onaangedane gezicht van Jeanne Moreau: als jazz en film noir samenvallen is het in Ascenseur pour l’échafaud. Davis gaf Louis Malle een iconische soundtrack, Malle hielp Miles op weg naar een volgende fase.

Jeanne Moreau vertolkt de rol van Florence, de maîtresse van de gedesillusioneerde oorlogsveteraan Julien. Hij werkt in het bedrijf van Florences echtgenoot, een wapenhandelaar. Het leven van de hoofdpersonen raakt in een stroomversnelling wanneer Julien, opgejut door Florence, zijn baas met een revolverschot doodt.

Ascenseur pour l’échafaud, film noir en nouvelle vague ineen, markeerde een breuk met de Franse filmtraditie van de jaren vijftig. Moreau's onopgesmukte voorkomen, de opnamen met lichtgevoelige film in de nachtelijke straten van Parijs en de soundtrack (jazz was nog nauwelijks in speelfilms gebruikt) stonden haaks op d Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Luxor Filmtheater Zutphen (11)

25 September 2022 | 10:30 tot 25 September 2022 | 18:30 Houtmarkt ... Geen limiet Arjen

Andere Mert Regenboogfestival

25 September 2022 | 13:30 Heggestraa... Geen limiet Lisette

Spannende film

26 September 2022 | 18:00 Dommelstra... 6 plekken beschikbaar Marijke

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app