FILM special: In dienst van de vrede (1 gratis ticket)

FILMSPECIAL

Nederland, 2024

90’

Nederlands gesproken

Voorstelling met nagesprek met o.a. regisseur Jelmar Hoekstra.

In 1979 kreeg Nederland het verzoek om deel te nemen aan de United Nations Interim Force in Libanon, ook wel Unifil genoemd. Tijdens de besluitvorming kwamen er veel politieke argumenten naar voren om wél te gaan. Hierbij was de vrees voor imagoschade van Nederland als ze dit verzoek zouden afwijzen belangrijker dan het feit of een uitzending met veelal dienstplichtige soldaten in oorlog gebied wel verantwoord was.

Dit resulteerde dan ook in een grote groep Unifil veteranen die met PTSS kampt. Zij ontdekken dit vaak pas op latere leeftijd. In de documentaire In dienst van de vrede blikken we terug op de Unifil vredesmissie van de Jaren 80. Er waren ruim 9000 Nederlandse militairen actief over een periode van zo’n 6 jaar. Een bijzondere missie, waar zowel Den Haag als Defe Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Gecanseld

26 May 2024 | 14:00 tot 26 May 2024 | 16:10 Engelenkam... 6 plekken beschikbaar Jelle

Lezing in de Pont

26 May 2024 | 14:30 Wilhelmina... Geen limiet Renee

Film The Beast

26 May 2024 | 18:55 Gouvernest... Geen limiet Giselle

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app