Fietsexcursie: “Plas-dras weidevogelfestival in Arkemheen”

Tijdens deze fietsexcursie van IVN Amersfoort gaan we door Arkemheen  en maken we kennis met een bijzonder en vogelrijk natuurgebied ingeklemd tussen de voormalige Zuiderzee en het laagland van de Utrechtse Heuvelrug.

Tijdens deze fietsexcursie wordt uitgelegd hoe ongelofelijk belangrijk het is om dit soort natuur te koesteren en te beschermen. Voor nu, voor later en voor de bevordering van de biodiversiteit. Dit Natura 2000 gebied van in totaal 14.22 ha kenmerkt zich door een uitgestrekte polder van Nijkerk tot Eemnes.

We fietsen door een zogenaamd plas-dras gebied dat een essentieel habitat en foerageergebied van levensbelang vormt voor o.a. steltlopers, ganzen, duikers, eenden en diverse soorten roofvogels waaronder de zeearend, bruine/blauwe kiekendief en de velduil. Plas-dras is de aanduiding voor grasland waar de waterstand nagenoeg gelijk is aan die van het maaiveld.

In het voorjaar komen naast de weide Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Leuke fietstocht door de natuur van 47 km

4 June 2023 | 10:30 Spartelvij... 8 plekken beschikbaar Wilma

Solextour Alkmaar – Egmond – Bergen.

4 June 2023 | 12:00 tot 4 June 2023 | 16:00 Geest 1, 1... 30 plekken beschikbaar Joyce

Fietstocht 56 Km vrij vlak en langs water

11 June 2023 | 10:45 Posthuiswe... 8 plekken beschikbaar John

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app