Fietsen via Visserspad naar Zandvoort

Wie vindt het leuk om te fietsen in de sporen van de vislopers dus via het Visserspad naar Zandvoort.
Verzamelen om 13:00 uur bij het Patronaat. Vandaar fietsen we naar Zandvoort en daar kunnen we iets gaan drinken. P.s. niet iedereen heeft een elektrische fiets. Ik zelf wel. Het is ongeveer 7 km naar Zandvoort.

HetVisserspad is nu voor veel Haarlemmers een mooie route naar het strand. Vroeger liepen honderden vrouwen deze route dagelijks op en neer om verse vis naar onze stad te brengen. Ook de Vishal op de Grote Markt en café ‘de Stinkende Emmer’ verwijzen hier nog naar. In deze aflevering van de tijdmachine maken we een wandeling in de voetsporen van deze vislopers.

De vislopers waren vooral vrouwen uit Zandvoort. Dat was in die tijd nog een echt vissersdorp. Het was alleen direct bereikbaar via de zee en het strand. Via twee zandpaden kon je landinwaarts gelegen dorpen en steden bereiken. De Santvoorder W Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Fietstocht en taart in de tuin

6 June 2023 | 14:30 Barrier 10... 6 plekken beschikbaar Petra

Fietstocht

7 June 2023 | 11:00 Hoofddorp,... 6 plekken beschikbaar Plony

Rondje Eindhoven, fietstocht 41 km

7 June 2023 | 12:00 Gestelsest... 12 plekken beschikbaar Anton

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app