Excursie Eendenkooi Stokman

Paradijsje in Vijfhuizen
Kooiker Simone Stokman laat je de eendenkooi zien en heeft het kooikershondje meegenomen. We lopen een korte afstand tussen de rietschermen door naar de kooiplas, zodat de eenden niet van ons schrikken. Vanachter het kijkscherm kun je het natuurlijke gedrag van de eenden in stilte bekijken. In de kooiplas zijn stal-eenden die weer andere eenden aantrekken. Daar zitten soms heel bijzondere soorten tussen. Behalve eenden zijn er allerlei andere dieren die profiteren van de rust in dit paradijsje in de Randstad. Spotvogel en boomkruiper, en opvallend veel roofvogels, maar ook een hermelijn en vleermuizen hebben hier hun plek gevonden.

Familie Stokman sinds 1757
Deze Eendenkooi is al in 1701 aangelegd op een landtong in het Spieringmeer. De omgeving is heel erg veranderd: de drooglegging van het meer, huizenbouw en de aanlag van de Polderbaan. Het is dan ook bewonderenswaardig dat deze eendenko Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Stand up comedy – Engelstalig

30 May 2023 | 20:30 tot 30 May 2023 | 22:30 Soestdijks... Geen limiet Kiki

Tango Mooovs: Argentijnse Tangosalon

31 May 2023 | 19:00 tot 31 May 2023 | 23:00 Amare, Spu... Geen limiet Anouschka

Wandeling door het buitengebied 10 km

1 June 2023 | 09:15 Bachplein,... 10 plekken beschikbaar Tineke

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app